» Sarajevska grupa "Divanhana" svira u Novom SaduU okviru festivala "Poezika", sarajevski bend "Divanhana" održaće besplatan koncert u nedelju, 5. juna u Kulturnom centru. Koncert je u sklopu njihove evrospke turneje, a u Srbiji će pored Novog Sada svirati još i u Grockoj i u Nišu. U sklopu turneje promovišu svoj novi, treći po redu album "Zukva".

Bend "Divanhana" izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj jazz, pop i klasične muzike 20. veka. Namera benda je negovanje i prezentovanje, ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa posebnim i pažlijivim osvrtom na sevdalinku.

Bend je početkom 2009. godine, osnovala grupa mladih studenata na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu. Većina aranžmana i ideja rodila se upravo na turnejama; iza scene, na točkovima, u iskrenom i prisnom odnosu sa publikom.

Članovi benda su Naida Čatić (vocal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke).

24.05.2016. u 21:45

izvor: 021.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Novi Sad | Selidbe Beograd
 Nsinfo.rs na Facebook-u
Beograd Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Radio 021 Niš