» Uzbunjivačica postala direktorkaProfesorka Jelena Damjanović Simić nova je v.d. direktorka Visoke poslovne škole, koju je novi Savet škole danas izglasao. Pre toga, Nastavno veće takođe je danas smenilo stari Savet i izabralo novi.

"Na sednici Saveta promenjeni su i svi sporni detalji Statuta VPŠ na koje su ukazivali Agencija za borbu protiv korupcije i drugi državni organi. Vraćena je i odluka da se na izborima za direktora i članove Saveta glasa tajno. Prvi put smo imali demokratske izbore bez pritisaka", objašnjava Patrik Drid, sada već bivši v.d. direktor VPŠ. Za predsednika Saveta izabran je dr Jovan Njegić.

Jelena Damnjanović Simić postala je poznata javnosti kada je dobila otkaz jer je kao uzbunjivačica ukazala na nepravilnosti u radu bivše direktorke Dragice Tomić i njenog muža i profesora iste škole Radovana Tomića. Na posao se vratila uz pomoć suda koji je odlučio u njenu korist. Ona je, između ostalog, ukazivala na bahato trošenje para na putovanja, što je naknadno ustanovila i Državna revizorska institucija u svom izveštaju.

Podsetimo da je tu školu pratio niz dešavanja jer je smenjena direktorka Visoke poslovne škole Dragica Tomić odbila da preda dužnost, nakon što je smenjena na sednici Vlade Vojvodine, jednoglasnom odlukom.

Napomenimo i da bračni par Radovan i Dragica Tomić vlada Visokom poslovnom školom i smenjuje se na najvišim funkcijama već punih 16 godina. Protiv njih je do sada podneto više od 40 prekršajnih prijava. APV je Tužilaštvu podneo i krivičnu prijavu oktobra 2015. godine, ali ona do dana današnjeg nije procesuirana.

24.05.2016. u 20:30

izvor: 021.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Novi Sad | Selidbe Beograd
 Nsinfo.rs na Facebook-u
Beograd Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Radio 021 Niš