» Identifikovano telo devojčice koja se utopilaTelo 15-godišnje Katarine K. koja je stradala pre 16 dana tokom veslačkog treninga danas je pronađeno i identifikovano. Telo su identifikovali roditelji nesrećne devojčice. Da telo pluta rekom najpre su oko 11h primetili Novosađani koji su bili na Varadinskom mostu i odmah su pozvali Hitnu pomoć. Telo utopljenice koja je na sebi imala veslački triko izvučeno je potom iz reke kod Žeželjevog mosta, kod srednjeg stuba koji se gradi.

Podsetimo, petnaestogodišnja Katarina je stradala tokom prepodnevnog treninga. Tog jutra je nekoliko grupa veslača izašlo na vodu sa još tri trenera, veslali su na ustaljenim rutama, a incident se dogodio kod usidrenih barži rumunskog broda "Merkur" oko 3,5 kilometra uzvodno od Mosta slobode.

Kako je došlo do nesreće niko ne zna jer je u tom trenutku bila malo odvojena od grupe. Jedna od teorija je da nije videla vir jer je veslala leđima u pravcu kretanja te da ju je on povukao ka baržama i prevrnuo, usled čega je sa čamcem podletela pod plovilo. Članovi veslačkog kluba i građani su danima pretraživali reku, a odmah nakon incidenta i ronioci, ali uzalud.

Katarina je odlična učenica drugog razreda Jovine gimnazije i veslanjem se bavila poslednje tri godine.

24.05.2016. u 18:00

izvor: 021.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Novi Sad | Selidbe Beograd
 Nsinfo.rs na Facebook-u
Beograd Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Radio 021 Niš