» Vučević: "Nisam manje Vojvođanin od Pajtića"Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević odbacio je danas optužbe da želi da umanji prava građana Vojvodine, napominjući da je tu rođen i da ništa manje nije Vojvođanin od predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića. "Kada ste čuli da sam ja, bilo kojom svojom izjavom, umanjio prava građana Vojvodine. Najlakše je nekom zalepiti etiketu", rekao je Vučević, koji je i član Saveta SNS za Vojvodinu i najužeg rukovodstva te stranke.

On je u intervjuu novosadskom "Dnevniku" istakao da to što je ranije rekao da će Ustavni sud oceniti ustavnost i zakonitost Statuta Vojvodine "ne znači da se borim za manje prava građana Vojvodine" i dodao da i sam živi u Novom Sadu, "rođen sam tu, ne osećam se ništa manje Vojvođanin od Bojana Pajtića".

Odgovarajući na pitanje da li će odluka Ustavnog suda o pokrajinskom statutu dovesti do pokrajinskih izbora, Vučević je rekao da ne zna kakva će biti ta odluka, ali je podsetio na to da je taj sud proglasio neustavnim delove Zakona o utvrđivanju nadležnosti APV.

Taj zakon je više pravne snage od statuta i pravna logika nalaže "da je otvorena mogućnost da se to reflektuje na pitanje ustavnosti i zakonitosti Statuta", kazao je Vučević i dodao da, kada Ustavni sud donese tu odluku, videćemo kako se ona i da li se politički reflektuje".

On je ponovio da SNS traži vanredne izbore u pokrajini jer, kako je rekao, "nas interesuje kako se živi u Vojvodini i kako će se živeti" i dodao da ta stranka u proteklom periodu ukazuje na "gubitak legitimiteta pokrajinske administracije kroz neke opipljive pokazatelje", kao što su lokalni izbori održani u tri opštine u pokrajini ili izbori za opštine i mesne zajednice.

25.08.2013. u 12:00

izvor: 021.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Novi Sad | Selidbe Beograd
 Nsinfo.rs na Facebook-u
Beograd Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Radio 021 Niš