» Novi Sad (konačno) dobija načelnika policije?Državni sekretar MUP-a Srbije Vanja Vukić izjavio je da očekuje da do kraja avgusta bude imenovan novi načelnik novosadske Policijske uprave. "Trudićemo se da izaberemo najboljeg kandidata, koji će opravdati poverenje i koji će ispunjavati sve neophodne uslove za tu odgovornu funkciju", izjavio je Vukić.

Povodom zahteva iz Novog Sada, Subotice i drugih gradova u pokrajini da imaju veći broj policajaca kako bi efikasnije rešavali probleme bezbednosti, on je podsetio da je prošle godine raspisan konkurs za 360 policajaca koji će, kako je rekao, u narednom periodu biti raspoređeni u novosadskoj Policijskoj upravi.

Prvi krug njihove obuke počeo je u martu ove godine a konačno će, za svih 360 policajaca, obuka biti završena sredinom iduće godine i oni koji budu prošli obuku i ispunili uslove biće raspoređeni u Policijskoj upravi Novi Sad, objasnio je državni sekretar MUP-a.

Za naredni konkurs planirano je kadrovsko popunjavanje i ostalih policijskih uprava u Vojvodini, poput Zrenjanina, Kikinde i Subotice, napomenuo je Vukić.

Objašnjavajući svoju nedavnu izjavu da se Novi Sad, prema istraživanju, ubraja u najbezbednije gradove u Evropi, Vukić je rekao da je istraživanje, na koje se pozvao, radila jedna evropska agencija.

"Na osnovu tog istraživanja Novi Sad je svrstan na visoko mesto po pitanju bezbednosti u Srbiji i, kako oni kažu, dovodi ga na jedno od najviših mesta u Evropi po pitanju bezbednosti", istakao je Vukić.

Podsećamo da je na mestu vršioca dužnosti načelnika novosadske policije već više od tri godine Stevan Krstić. Direktor policije Milorad Veljović je još u martu najavio da će biti imenovan načelnik, ali od toga nije bilo ništa. Slična obećanja davao je u aprilu i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Vladimir Božović, ali ni od toga nije bilo ništa.

Početkom aprila gradonačelnik Miloš Vučević pozvao je nadležno Ministarstvo da što pre imenuje načelnika novosadske policije i reši problem koji predugo traje. Vučević je tada istakao da je nedopustivo da drugi po veličini grad u Srbiji nema prvog čoveka jedne od najvažnijih službi koja je zadužena za bezbednost građana i njihove imovine.

Apeli za imenovanje načelnika dolazili su (i dolaze) kako iz redova opozicije, tako i od strane vlasti: naprednjaka, trećesrbijanaca, lige, demokrata ...

21.08.2013. u 20:30

izvor: 021.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Novi Sad | Selidbe Beograd
 Nsinfo.rs na Facebook-u
Beograd Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Radio 021 Niš