» Počela realizacija kapitalne investicijeGradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, pomoćnik Gradonačelnika za komunalni sistem i energetiku Vladimir Jelić i direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ mr Dragan Božić obišli su radove na izgradnji kanalizacionog kolektora od Rumenačke ulice do Beogradskog keja koji su najvrednija pojedinačna investicija u komunalni sistem Grada u ovoj godini.

- Ovo je dokaz da itekako postoji intenzivna investiciona aktivnost u komunalnoj infrastrukturi. Sredstva su obezbeđena kroz kreditnu liniju sa Evropskom investicionom bankom, gde je Grad Novi Sad garant. Radovi će trajati oko godinu dana, pa molim sugrađane za strpljenje, jer će završetkom radova biti rešen dugogodišnji komunalni problem i svima će biti bolje - naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima Vladimira Jelića vrednost radova je 7 miliona evra, a grad Novi Sad je na realizaciju tog posla čekao preko 30 godina.

- Završetkom ove investicije biće obezbeđen bolji odvod kanalizacionih i otpadnih voda, pa se u ulicama Kisačkoj i Temerinskoj nakon obilnih padavina neće stvarati saobraćajni kolaps. Cevi velikog prečnika su iz Franscuske stigle kanalom Rajna - Majna - Dunav, i to je prvi put u istoriji ovog dela Evrope da se na takav način vrši transport, što će doneti čitav niz pogodnosti za Grad Novi Sad i za Luku Novi Sad - naveo je Jelić.

Kako je objasnio direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ mr Dragan Božić kredit od Evropske investicione banke u potpunosti će isplaćivati JKP ViK.

- Veoma brzo, od jesni, počinju radovi na rekonstrukciji Fabrike vode koji će takođe biti finansirani od ovog kredita. Na taj način će biti usavršena tehnologija proizvodnje vode, a Novosađani će imati najkvalitetniju moguću vodu u Evropi - zaključio je Božić.

20.08.2013. u 20:00

izvor: novisad.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Novi Sad | Selidbe Beograd
 Nsinfo.rs na Facebook-u
Beograd Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Radio 021 Niš