» Zaboravili da uvedu svetlo u ulicu Nikole TesleUlica Nikole Tesle u Bukovcu ni 70 godina nakon smrti poznatog naučnika nema uličnu rasvetu, a jedan od razloga je i to što za vreme postavljanja bandera u ovom naselju u Mesnoj zajednici nisu znali da u ulici nema svetla. Kako za Radio 021 kaže jedan od njenih stanovnika, Dušan Jovanović, ulica je duga oko 200 metara i smatra da ne bi bilo potrebno uložiti veliku sumu novca za postavljanje bandera.

"To je relativno nova ulica u Bukovcu, postoji oko 10-15 godina, koja je polusređena, jer nije stavljen gornji sloj asfalta, pa šahtovi vire, a voda nema gde da odlazi. Bukovac je dobro sređen kada je u pitanju infrastruktura i sve ulice osim ove imaju uličnu rasvetu", kaže Jovanović.

Naš sagovornik koji u ovoj ulici živi nešto više od godinu dana kaže da je nekoliko puta pokušavao preko Mesne zajednice da inicira postavljanje rasvete, ali da nije imao uspeha.

"Koliko sam ja upoznat, Mesna zajednica je više puta slala zahtev da se uvede ulična rasveta, ali zašto to nije urađeno, ne znam. Da li je do Mesne zajednice, ZIG-a ili se nema para ili nešto drugo, zaista ne znam", objašnjava Jovanović i dodaje da su stanari prinuđeni da smeće nose do obližnjih kontejnera u susednim ulicama, jer kamioni Čistoće u ovu ulicu ne zalaze.

Zaboravili na ulicu Nikole Tesle

Kako za 021 kaže Mile Amidžić iz Mesne zajednice Bukovac, u ovom mestu je pre nekoliko godina menjana rasveta i postavljane su nove bandere na mestima na kojima ih nije bilo, ali je ova ulica izostavljena jer su je Bukovčani zaboravili.

"Pre nekoliko godina su bili radovi i tada su sve stare svetiljke zamenjene novim i proširena je mreža. Sada bukvalno celo selo sija, samo ta ulica nije urađena, to nam se potkralo nekako, ali mi nismo znali da ona nema rasvetu", objašnjava Amidžić.

Prema njegovim rečima, u ovoj slepoj ulici ima oko pet useljenih kuća, a kada su u naselju postavljane bandere u njoj je bilo još manje ljudi, pa je i to doprinelo da do ovog propusta dođe. Amidžić je dodao da su novoizabrani članovi Saveta Mesne zajednice Bukovac već bili u ZIG-u, te da su u ovom preduzeću upoznati sa problemom.

Iz Zavoda za izgradnju grada kažu za 021 da ovogodišnjim Programom uređivanja građevinskog zemljišta nisu planirana sredstva za rasvetu u ovoj ulici, tako da je trenutno nemoguće obaviti ove radove.

"Za jednu takvu investiciju potrebno je izdvojiti značajna finansijska sredstva jednim od Programa uređivanja građevinskog zemljišta koje usvaja Skupština grada na godišnjem nivou", navodi se u odgovoru ovog preduzeća.

Oni poručuju da će se, ukoliko Skupština grada odobri takav projekat, pristupiti rešavanju imovinsko pravnih pitanja i pribavljanju projektne dokumentacije, nakon čega bi usledili eventualni radovi. (Vuk Kešelj)

16.01.2013. u 22:00

izvor: 021.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Novi Sad | Selidbe Beograd
 Nsinfo.rs na Facebook-u
Beograd Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Radio 021 Niš