» Masovno zapošljavanje odbornika u javna preduzećaSkoro četvrtina odbornika vladajuće koalicije već se zaposlila u javnim preduzećima koje su podelom partijskog kolača pripali njihovim strankama, nastavljajući praksu da odbornici vlasti vrše više funkcija. Primera radi, tri odbornice Srpske napredne stranke - Dina Malešević, Mia Kostić i Aleksandra Maletić zaposlene su u "Poslovnom prostoru", dok je odbornik ove stranke Bojan Atlagić postao direktor Elektrodistribucije Novi Sad.

Svoje odbornike uhlebili su i bivši članovi pokreta Dveri, pa su tako Mitar Šobot i Aleksandar Đurđev postali pomoćnici direktora "Informatike", a šef ove odborničke grupe Miroslav Parović je savetnik gradonačelnika Miloša Vučevića i zamenik direktora Elektrodistribucije koju vodi njegov partijski kolega Atlagić.

Zamenik direktora "Čistoće" postao je Slaviša Đekić iz Romske demokratske stranke, dok je barem još jedan odbornik ove stranke dobio posao u Urbanizmu, gde je direktor predsednik RDS Tomislav Bokan.

Predsednik Skupštine grada Siniša Sević kaže da nije upoznat sa masovnim zapošljavanjem odbornika u javnim preduzećima, ali smatra da to nije dobra praksa, navodeći da među članovima SPS nema takvih slučajeva. Međutim, kako saznaje 021, Sevićeva izjava je netačna, budući da je odbornica sa liste Socijalističke partije Srbije Jelena Stojanović zaposlena kao savetnica novog direktora Elektrovojvodine Srđana Kruževića.

Šef odborničke grupe "Novi Sad odmah" Miroslav Parović navodi da svako ima svoje razloge zbog kojih je zaposlio kadrove u javnim preduzećima. Prema njegovim rečima, to nije suprotno zakonu, dodajući da direktori moraju imati "ljude od poverenja" na visokim pozicijama u menadžmentu gradskih firmi.

14.01.2013. u 16:00

izvor: 021.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Novi Sad | Selidbe Beograd
 Nsinfo.rs na Facebook-u
Beograd Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Radio 021 Niš