» Desetine vozila u protestnoj vožnji SNS-aKolona vozila pristalica SNS-a provozala se u znak potesta po Novom Sadu, a zatim su održali i protestni skup zbog navodne krađe glasova na izborima 6. maja. Pristalice SNS-a tokom protesta su uzvikivali "Spasi Srbiju i ubij se, Tadiću Borise", kao i pogrdne parole na račun policije koja je obezbeđivala skup.

Vozila su blokirala raskrsnicu kod Merkatora. Nakon petnaest minuta, blokada je uklonjena, a predsednik gradskog odbora SNS Miloš Vučević izvinio se građanima "ukoliko su imali neprijatnosti zbog ovog protesta".

"Ceo grad bruji o tome kako su na izborima kupovani glasovi za 2.000 dinara, ali nikada policija nije istupila sa konkretnim odgovorima ko je to finansirao. Nećemo dozvoliti da se isto ponovi u drugom krugu izbora, makar to značilo da ćemo glasanje prekinuti na svim biračkim mestima, rekao je Vučević i poručio onima koji su glasali u zamenu za novac "da dobro čuvaju te dve hiljade, jer će morati da im potraju naredne četiri godine".

Vučević nije želeo da govori o narednim potezima. Na pitanje hoće li se protesti SNS zaustaviti na ovoj protestnoj vožnji, on je rekao: "Ne mogu vam na to odgovoriti".

Srpska napredna stranka je saopštila da je protestna vožnja zabranjena u Novom Sadu. Policija nije sprečavala pristalice SNS da na taj način izraze svoj protest, ali je popisivala registarske tablice vozila koja su učestvovala.

Protestna vožnja pristalica SNS-a održana je danas i u Beogradu, Nišu, Šapcu, Kruševcu, Jagodini, Ćupriji, Paraćinu, kao i u drugim gradovima u Srbiji, a za ponedeljak su najavljeni u Despotovcu i Svilajncu. Pristalice SNS i drugih stranaka sa severa Kosova takođe su organizovali protestnu vožnju sa oko 200 vozila.

13.05.2012. u 19:00

izvor: 021.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Novi Sad | Selidbe Beograd
 Nsinfo.rs na Facebook-u
Beograd Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Radio 021 Niš