» Prodat najskuplji eksponat Poljoprivrednog sajmaNa 79. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu prodat je najskuplji eksponat - kombajn za šećernu repu "evro tigar" nemačke firme "Ropa" vredan 540.000 evra. Kombajn ima zapreminu bunkera više od 40 kubnih metara koji obezbeđuje najsavremeniju tehnologiju za vađenje šećerne repe. Mašina ima "mercedes-bencov" motor od 604 "konja", najmoderniju pogonsku tehniku, a sve komande potpuno su kompjuterizovane.

"Evro tigar" izložen je na štandu novosadske kompanije "Profiagrar", koja se bavi prodajom poljoprivredne mehanizacije. Stručnjaci te firme objašnjavaju da se uz "evro tigra" prinos šećerne repe uvećava i do dve tone, odnosno 80 evra po hektaru. Kombajn ima specijalne oštre noževe koji list praktično "obriju" sa korena repe. Na taj način slatki koren se vadi sa očuvanom glavom bez lista što višestruko uvećava dobit.

Do pojave "evro tigra" za najskuplji eksponat važio je kombajn nemačke firme "Holmer", takođe, za šećernu repu, koji se nudi po ceni od 404.000 evra.

U Novom Sadu juče je otvoren 79. međunarodni poljoprivredni sajam, najveća manifestacija te vrste u jugoistočnoj Evropi. Sajam traje do 18. maja.

13.05.2012. u 16:00

izvor: 021.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Novi Sad | Selidbe Beograd
 Nsinfo.rs na Facebook-u
Beograd Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Radio 021 Niš