» Osiguravajuće kuće će platiti sanaciju oštećenih školaGrad će u martu napraviti kompletnu procenu koliku su štetu snežne padavine načinile novosadskim školama, nakon čega će od osiguravajućih društava tražiti da pokriju troškove sanacije, kaže za Radio 021 član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Nemanja Starović.

Prema njegovim rečima, otopljenje može doneti novu štetu u vidu pucanja zidova na pojedinim objektima, zbog čega će se sačekati sa podvlačenjem crte. "Grad na ime osiguranja zgrada i zaposlenih svake godine izdvaja bezmalo milion evra, zbog čega smatram da bi osiguravajuće kuće morale da nam se oduže i pokriju veći deo štete nastale elementarnom nepogodom", kaže on.

Starović navodi da je prerano govoriti o tome kolika bi bila cifra koju bi osiguravajuća društva bila u obavezi da izdvoje, ali će u svakom slučaju u pitanju biti značajna suma. "Tek sa malo ozbiljnijim porastom temperature u toku marta ćemo videti kolike su ukupne strukturne štete na objektima, jer tada nažalost možemo očekivati dodatna pucanja zidova, maltera i svega ostalog. Ne možemo sad da pravimo neke procene, ali cifra sigurno neće biti mala", navodi gradski ministar za obrazovanje.

Tokom pretprošle sedmice kritična situacija bila je u 12 škola u Novom Sadu budući da je na ravnim krovovima topljenje snega izazvalo poplave. Najgore je bilo u Srednjoj saobraćajnoj školi "Pinki", gde su stradale sve učionice na drugom spratu, fiskulturna sala i administrativne prostorije. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

05.03.2012. u 19:00

izvor: 021.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Novi Sad | Selidbe Beograd
 Nsinfo.rs na Facebook-u
Beograd Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Radio 021 Niš