» Skup pogreb sahrane seli u okolna mestaZbog nedostatka novca, sve više Novosađana umesto na Gradskom groblju sahranjuje svoje pokojnike po okolnim selima, gde je pogreb duplo jeftiniji. Jedna Novosađanka kaže da je zbog teške finansijske situacije, nemogućnosti da podigne kredit ili pozajmi novac od prijatelja, bila primorana da pokojnog supruga sahrani na Čeneju. Ona dodaje da je pogreb koštao 17.000 dinara, te da ni ona ni suprug ne vode poreklo iz ovog mesta, već da su s ovim selom povezani samo preko prijatelja koji tamo žive.

Mile Voćkić iz Mesne zajednice Kać kaže za "Blic" da svi meštani tog mesta putem "Informatike" mesečno izdvajaju 110 dinara za pogrebne usluge, tako da prema njima ne bi bilo korektno da na seoskom groblju sahranjuju ljude koji nisu iz Kaća. U nekoliko slučajeva to se desilo, jer je utvrđeno da pokojnici na neki način ipak imaju veze sa Kaćem, ali su ubrzo povećane cene pogreba kako bi se sprečila ova pojava.

Prema cenovniku JKP "Lisje", najjeftiniji pogreb na Gradskom groblju, u koji je uračunata oprema i pokop, košta 46.000 dinara.

21.02.2012. u 18:30

izvor: 021.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Novi Sad | Selidbe Beograd
 Nsinfo.rs na Facebook-u
Beograd Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Radio 021 Niš