» Završena preventivna akcija deratizacijePreventivna akcija zaštite zdravlja građana i njihove imovine od glodara na području Novog Sada je završena, saopštila je Ciklonizacija. Akcija sistematske deratizacije obuhvatila je sva naseljena mesta na području grada, kao i sve gradske mesne zajednice. Tokom akcije građani su dobili preparat "Mamak B". Reč je o preparatu najnovije generacije sa odloženim delovanjem koji je pokazao veliku efikasnost, a građani čiji prostori nisu bili infestirani i gde preparat nisu postavili operativci, dobili su uputstva za upotrebu i mere opreza. Iz Ciklonizacije apeluje na građane da ne lageruju preparat, već da ga koriste čim uoče problem sa glodarima.

- Preventivna deratizacije je jako važna jer je ovo deo godine kada se glodari povlače sa otvorenog u stambene objekte i skladišta. Posebno je to važno u seoskim domaćinstvima jer glodari prate hranu, ali ni grad nije pošteđen ovih problema - kaže portparol Ciklonzacije Dario Aćimović.

Svetska zdravstvena organizacija procenjuje da glodari širom sveta godišnje pojedu ili unište oko 33 miliona tona hrane namenjeno ljudskoj ishrani, tako da se na taj način gubi pet odsto ukupne proizvedene hrane u svetu.

20.02.2012. u 18:00

izvor: 021.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Novi Sad | Selidbe Beograd
 Nsinfo.rs na Facebook-u
Beograd Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Radio 021 Niš