» Grad nespreman za goste na prvenstvuEvropsko prvenstvo u rukometu počelo je u nedelju, a Turistička organizacija Novog Sada prve informacije o velikom takmičenju objavila je u ponedeljak po podne na sajtu i to samo na srpskom jeziku. Iako tvrde da su informacije dostupne na više jezika, u kancelariji TONS-a mogu da se nađu flajeri i brošure na engleskom štampani za prošlogodišnji Egzit, a za prvenstvo može da se uzme samo reklama i spisak utakmica u svim gradovima, i to bez informacije u kojem objektu se one igraju, piše "Blic". Portparolka TONS-a, Tihana Vidaković, kaže da će posetiocima deliti materijal na nekoliko jezika, a da to što ga nema na mađarskom nije problem, jer je engleski univerzalni jezik i jer se turisti iz Mađarske vraćaju kući nakon utakmica.

Oni koji dođu na Spens da kupe kartu ne mogu ni da pretpostave gde će sedeti, jer je mapa sale bila vidljiva samo na sajtu, za publiku koja je karte kupovala preko interneta. U ovom gradskom preduzeću kažu da nisu učestvovali u organizacionim poslovima, već da su samo davali tehničku podršku.

Predstavnik lokalnog organizacionog odbora, Nemanja Protić, nije želeo da komentariše rad TONS-a ili drugih preduzeća, ali kaže kako je organizacioni odbor sve uradio na vreme. On dodaje da su preko zvanične turističke agencije prvenstva za navijače obezbeđeni smeštaj i potrebne informacije.

Procenjuje se da bi Novi Sad trebalo da poseti oko 25.000 gostiju, a TONS je obilazak grada organizovao za rukometaše i delegate na prvenstvu.

17.01.2012. u 19:00

izvor: 021.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Novi Sad | Selidbe Beograd
 Nsinfo.rs na Facebook-u
Beograd Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Radio 021 Niš