» Drastično snižene cene zakupa lokalaZbog znatnog smanjenja broja zakupaca, JP "Poslovni prostor" odlučio je da od ove godine početnu cenu zakupa snizi za čak 30 odsto. Do ovog poteza se došlo jer je sve manji broj novosadskih privatnika koji mogu da plaćaju zakup tom javnom preduzeću, piše Blic. Potreba za predloženim izmenama usledila je jer je u prethodnom periodu znatno smanjena potražnja za poslovnim prostorom kojim upravlja preduzeće zbog visokih iznosa zakupnina u odnosu na zakupnine poslovnih prostora od privatnih vlasnika.

Ovo konkretno znači da su pojefitinile i cene pojedinih poslovnih prostora u centru grada. Između ostalog, kvadratni metar lokala u Dunavskoj ulici košta 447 dinara, u Tržnom centru "Lupus" u Zmaj Jovinoj je 256 dinara, a u podzemnom prolazu koji je potpuno napušten, cena kvadrata sada iznosi 450 dinara.

Kako bi zaustavili negativan trend, u Poslovnom prostoru su odlučili i da daju dodatne olakšice trenutnim zakupcima, tako da će svi zakupci koji redovno i u roku izmiruju obaveze dobiti pravo na popust od 40 odsto.

09.01.2012. u 16:00

izvor: 021.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Novi Sad | Selidbe Beograd
 Nsinfo.rs na Facebook-u
Beograd Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Radio 021 Niš