» 120.000 evra za četiri radnika Stambene agencijeNa četiri radnika Stambene agencije grada u ovoj godini biće potrošeno oko 120.000 evra. Novac će otići na njihove plate, obuku, službena putovanja i druge troškove, a sve što ove četiri osobe treba da rade je da sede u kancelariji i čekaju da lokalna vlast postigne dogovor i nađe lokaciju za izgradnju zgrade sa stanovima za socijalno stanovanje, piše "Blic". Prosečna plata u Agenciji je oko 90.000 dinara, pri čemu su zapsolenima plaćeni svi ostali troškovi, a predviđena je i isplata otpremnina ili pomoć zaposlenima.

Agencija će izdvojiti i oko 800.000 dinara za održavanje zgrade i opremu, plus troškove za komunalije, što je nelogično jer se Agencija nalazi u Radničkoj 2, zajedno sa drugim gradskim službama.

Stambena agencija je formirana pre godinu umesto nekadašnjeg Fonda za solidarnu stambenu izgradnju, ali javnosti nikad nije objašnjena njena uloga. Nepoznato je sa kolikim fondom stanova upravlja Agencija, dok se njeni troškovi mogu videti u zvaničnim dokumentima koji idu pred Skupštinu. Tako u narednoj godini Agencija očekuje prihod od 30 miliona dinara od izdavanja i prodaje stanova. Od toga će samo 18 miliona dinara ići u izgradnju stanova, i to pod uslovom da Grad nađe lokaciju i počne zidanje.

05.01.2012. u 19:00

izvor: 021.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Novi Sad | Selidbe Beograd
 Nsinfo.rs na Facebook-u
Beograd Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Radio 021 Niš