» Sklonište koči izgradnju škole na KlisiNajveću prepreku izgradnji nove škole na Klisi, koja je prema nekim najavama već trebalo da počne da se gradi, trenutno predstavlja neslaganje Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova, oko toga koliko bi sklonište u okviru škole trebalo da se napravi.

Kako saznaje Radio 021, u policiji za sada insistiraju da se napravi veliko sklonište, ali je problem što bi njegova izgradnja skoro za trećinu povećala troškove, pa se sumnja da bi Evropska investiciona banka pristala da odobri pozajmicu za tako skup projekat.

Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, Nemanja Starović, veruje da će spor između dva ministarstva biti rešen do kraja godine, tako da neće biti problema da se konkuriše za potreban novac. "Mi ćemo konkurisati za projekat "Evropske škole" tokom naredne godine, a trenutno smo u fazi ishodovanja neophodne dokumentacije", kaže Starović za 021. On je uveren da će Novi Sad dobiti novac za realizaciju ovog projekta, jer će za razliku od mnogih drugih gradova i opština, od kojih neke nemaju ni odgovarajuće urbanističke planove, dokumentacija biti besprekorno pripremljena.

Nova osnovna škola na Klisi, trebalo bi da bude izgrađena na uglu Velebitske ulice i Zmajevačkog puta. Imaće fiskulturnu salu, te ukupnu površinu od 3.500 kvadrata. To znači da se znatno mogu rasteretiti postojeći objekti Osnovne škole "Dušan Radović", a učenicima i nastavnicima omogućiti bolji uslovi za rad, koji ne podrazumevaju nastavu u tri smene. (D.S.)

23.12.2011. u 20:00

izvor: 021.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Novi Sad | Selidbe Beograd
 Nsinfo.rs na Facebook-u
Beograd Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Radio 021 Niš