» Grad preuzeo "Zvezda film"Nakon loše privatizacije i stečajnog postupka u "Zvezda filmu", usvojen je plan reorganizacije prema kojem će pomoć ovoj firmi dati Grad. Naime, nakon završenog stečaja u Privrednom sudu prihvaćen je plan reorganizacije gde su pet novosadskih javnih preduzeća postali većinski akcionari, a "Poslovni prostor" imenovan da bude predlagač i nosilac čitavog plana vraćanja "Zvezda filma" u posao.

Stečajem su namireni i radnici, jer je njih 40 dobilo sva zaostala potraživanja dok će se neki od njih možda i vratiti na posao ukoliko bude potrebe za njihovim zanimanjem. "Znamo da je Vrhovni sud Srbije poništio rešenje o oduzimanju bioskopa Arena bez naknade. Na ovaj način, uz ovu isplatu od 40 miliona dinara od Poslovnog prostora, Grad će doći u situaciju da postane vlasnik svih objekata nekadašnjeg preduzeća Zvezda film za taj iznos koji je isplatio", za RTV navodi advokat radnika "Zvezda filma" Vujadin Masnikosa.

Račun "Zvezda filma" blokiran je 2007. godine, da bi ga u oktobru 2010. na aukciji kupila "Aquatilus group" za četiri miliona dinara. Samo četiri meseca kasnije ova firma je raskinula kupoprodajni ugovor što je rezultiralo otvaranjem stečajnog postupka. Planom reorganizacije tog preduzeća, Grad će preuzeti dugove, ali i imovinu "Zvezda filma".

22.12.2011. u 18:30

izvor: 021.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Novi Sad | Selidbe Beograd
 Nsinfo.rs na Facebook-u
Beograd Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Radio 021 Niš